9 Липня 2020
Новини

«Не пройшов спецперевірки»: АТОвця не пустили до Зеленського

«Не пройшов спецперевірки»: АТОвця не пустили до Зеленського

На зустріч з Зеленським не впустили учасника оборони ДАП, голову Волинської спілки ветеранів АТО Вадима Ваврищука.

Зустріч відбулася у Луцькому замку. Про це пише Перший.

За словами ветерана, напередодні його повідомили про включення до списків учасників зустрічі з гарантом, згодом Ваврищуку зателефонував один з посадовців, що опікується в області справами ветеранів і сказав, що його зі списків вилучили, мовляв, заперечення мають в СБУ - “не пройшов спецперевірки".

“Ще за годину-півтори до мене знову зателефонували. Кажуть: я до списків таки включений. А вже сьогодні, коли я намагався потрапити в замок, мені чоловік на вході каже: вас немає у списку! І не пустили” - розповів ветеран.

Він додав:

“Мені сказали: з президентом можна говорити тільки на певні теми. Я так розумію, для того, аби розіграти "виставу" доброзичливості й лояльності. Кажуть: запитувати можна про теми соціального захисту, медичного обслуговування атовців, забезпечення житлом тощо. Я відмовився, бо мав до Зеленського цілий перелік запитань зовсім іншого типу, зокрема - хто зараз "торгує на крові", чому у час військового конфлікту скорочуються Збройні Сили, чому ув'язнені воїни та волонтери, а не "сидять" Медведчук і Портнов, чому діти ветеранів повинні складати ЗНО при вступі до вишів України, а діти ймовірних "сєпарів" ні та багато іншого. Про це я й сказав під час розмови з представником ОДА. А сьогодні от дізнаюся, що я уже не в списках...”

Як стало відомо вже сьогодні, зустріч із Зеленським на знак протесту та солідарності з Вадимом Ваврищуком залишив також голова Ківерцівської Спілки учасників АТО та волонтерів, учасник боїв за Піски у складі ДУК ПС Артур Завальний (позивний "Мисливець").

Нагадаємо, під час візиту на Волині президент Зеленський оглядав ремонт дороги міжнародного значення М19, а також будівництво дитсадка у селі Крупа.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, луцьк, Волинь
В тему