8 Липня 2020
Новини

Призначення Семочка: завершили розслідування справи Порошенка

Призначення Семочка: завершили розслідування справи Порошенка

Завершили розслідування справи проти Петра Порошенка щодо начебто незаконного призначення першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Про це повідомив адвокат 5-го президента України Ілля Новіков.

Слідство, написав Новіков, завершили, незважаючи на те, що нещодавно його продовжили на три місяці.

"В ОГПУ – паніка. Вчора до 00:30 ночі вони переконували суддю Печерського суду Батрін про те, що їм необхідні ще три місяці для закінчення слідства про призначення Семочка. А сьогодні виявилось, що ще вчора вони це слідство завершили. Суддя Батрін даремно старалась. Клопотання про запобіжний захід не підлягає розгляду", – написав Новіков.

Раніше Печерський районний суд Києва продовжив термін розслідування справи проти п'ятого президента України Петра Порошенка до 10 жовтня. Попередній термін розслідування спливав 10 липня. Однак прокурор попросив дати слідству ще три місяці, щоб дослідити телефонні з'єднання тих, хто фігурує у справі, а також провести додаткові допити та експертизи.

Зазначимо, що 8 липня Печерський райсуд обирає запобіжний захід Петрові Порошенкові у справі про призначення Семочка. Після заяви Новікова про завершення слідства суддя пішов у нарадчу кімнату.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року журналісти на чолі з Денисом Бігусом опублікували розслідування про Сергія Семочка про те, що він володіє майном, яке неможливо пояснити офіційними доходами. Окрім того, родичі Семочка отримали громадянство Росії та мають бізнес в окупованому Криму. Петро Порошенко звільнив Семочка 12 квітня 2019 року. За тиждень до звільнення Семочка помітили на вході в Адміністрацію Президента Порошенка.

В Офісі генпрокурора вважають, що Петро Порошенко нібито схилив голову Служби зовнішньої розвідки до перевищення влади та службових повноважень. 1 липня також відбувся допит Порошенка в ДБР, але політик відмовився від дачі показань.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: петро порошенко, суд
В тему

Останні матеріали