8 Липня 2020
Новини

Зеленський прибув на Луганщину: нададуть допомогу постраждалим

Зеленський прибув на Луганщину: нададуть допомогу постраждалим

До Луганської області, де сталася масштабна пожежа, прибув Президент України Володимир Зеленський. Він пообіцяв компенсацію постраждалим.

За словами Зеленського, кількість жертв пожежі в Луганській області зросла до 5 осіб. Про це він заявив піл час спілкування з журналістами, повідомляє 24 канал.

До цього було відомо про чотирьох загиблих. Тіло п'ятого загиблого виявили лише зранку сьогодні.

Окрім того, внаслідок пожежі було зруйновано 24 будинки. Ще 59 мають значні ушкодження

Зеленський пообіцяв виділити по 300 тисяч гривень родинам, які втратили домівки в цій пожежі. Ще по 20 тисяч гривень отримають постраждалі для підтримки.

Президент пообіцяв і компенсації родинам загиблих. Але суми не назвав.

Вогонь спалахнув ще 6 липня поблизу села Осколонівка. Вранці 7 липня пожежу локалізували, однак надвечір вона розійшлася з новою силою. Все через вітри – у день пожежі на Луганщині вирував сильний вітер до 25 метрів за секунду, ліс спалахував буквально за декілька секунд.

Станом на ранок 8 липня ситуація контрольована. Вогонь охопив приблизно 50 гектарів території Боровського та Охтирського лісництв в районі села Осколонівка, а також приблизно 40 гектарів лісів Капітанівського лісництва поблизу села Капітанове. Полум'я дісталося й околиць Сєвєродонецька.

Через поривчатий вітер та спеку вогонь перекинувся на житловий сектор селищ Вовче та Смолянинове Новоайдарського району.

Серед причин розглядають підпал.

На гасіння займань вилетіли два пожежні літаки ДСНС з Краматорська. Загалом до гасіння залучено 1 тисяча 125 чоловік та 201 одиниця техніки з Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської та Полтавської областей. За інформацією пресцентру штабу ООС на ліквідації пожежі задіяні 444 військових.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: пожежа, луганськ, володимир зеленський, Надзвичайні події
В тему