8 Липня 2020
Новини

Справа Порошенка: суд втретє збирається, щоб обрати запобіжний захід екс-президенту

Справа Порошенка: суд втретє збирається, щоб обрати запобіжний захід екс-президенту

Сьогодні, 8 липня, Печерський районний суд Києва втретє збереться на засідання, щоб обрати запобіжний захід Петрові Порошенку.

Початок засідання заплановано на 11:00, - пише НВ.

Суд уже збирався 18 червня та 1 липня, проте щоразу в розгляді питання оголошували перерву. Порошенко обидва рази був присутній на засіданнях разом зі своїми адвокатами, родиною та однопартійцями. На його підтримку також збиралися акції протесту біля будівлі Печерського райсуду в центрі Києва.

Запобіжний захід Порошенку обирають в межах справи, по якій Офіс генерального прокурора оголосив йому підозру 10 червня. Політику закидають тиск на керівника Служби зовнішньої розвідки у 2018 році (нібито Порошенко таким чином домігся призначення першим заступником глави СЗР Сергія Семочка).

Спочатку прокуратура наполягала на арешті Петра Порошенка на період досудового розслідування - з можливістю внесення застави в розмірі 10 млн грн. Однак 18 червня прокурори попросили суд змінити клопотання, наполягаючи тепер на запобіжному заході у формі особистого зобов'язання (замість арешту).

Про особисте зобов'язання для Порошенка просять на термін розслідування справи - він закінчувався 10 липня, однак за клопотанням прокуратури Печерський суд продовжив розслідування до 11 жовтня 2020 року.

Запобіжний захід лідеру Європейської солідарності обирає скандально відомий суддя Сергій Вовк. Саме він у 2012 році виніс обвинувальний вирок Юрію Луценку, а у 2019-му прийняв рішення на користь Андрія Портнова, задовольнивши його позов на 7 млн грн до Міністерства юстиції та Державного казначейства (за шкоду, нібито завдану репутації Портнова).

Однак на засіданні 18 червня адвокати Порошенка заявили, що не проситимуть про відвід судді Вовка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: петро порошенко, суд, Україна
В тему