7 Липня 2020
Новини

Зеленський порушив закон та зізнався про це НАЗК

Зеленський порушив закон та зізнався про це НАЗК

Зеленський вчасно не задекларував купівлю та продаж облігацій внутрішньої держпозики.

Про це повідомляє пресслужба президента. 

Глава держави особисто поінформував Національне агентство з питань запобігання корупції про порушення законодавства, адже він вчасно не повідомив про суттєві зміни в майновому стані.

"У 2019 році родина глави держави отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною сумою 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП на суму 5,2 млн грн. Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів.

Згідно із законодавством, Володимир Зеленський мав подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з часу купівлі та продажу ОВДП. Проте до реєстру не надходили такі повідомлення", - йдеться у повідомленні.

Зеленський наголосив, що всі громадяни України рівні перед законом, і готовий нести відповідальність за порушення відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, на початку червня Володимир Зеленський з цілою делегацією покавував не на літній терасі, а всередині кафе і без маски. 

Чи стягувати з президента штраф за каву в Хмельницькому вирішуватиме Верховний суд України. Хмельницький суддя почав розглядати цю справу, але, з огляду на недоторканність глави держави, зажадав тлумачень від вищої інстанції.

22 червня Президент Володимир Зеленський пообіцяв сплатити суму, рівнозначну сумі штрафу за порушення карантину, безвідносно до рішення, яке ухвалить суд. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, закон
В тему