7 Липня 2020
Новини

Порошенко, волонтери та військові: у Київраді вимагають припинити політичні переслідування

Порошенко, волонтери та військові: у Київраді вимагають припинити політичні переслідування

До Зеленського звернулися з вимогою припинити політичні переслідування Петра Порошенка, волонтерів та активістів.

Відповідний документ підтримали 68 депутатів, один висловився проти.

У пресслужбі "Європейської солідарності" відзначили, що на позачерговому засіданні були присутні нардепи від політичної сили Вікторія Сюмар, Ахтем Чийгоз, Софія Федина та Олексій Гончаренко.

Перед голосуванням секретар Київради і голова Київської міської організації ЄС Володимир Прокопів заявив, що міська рада не буде мовчати, «коли в країні почалися політичні репресії».

У тексті звернення наголошується, що «політичні переслідування, розправи над громадськими та опозиційними лідерами, активістами Євромайдана, репресивні дії силових структур, керівництво яких асоціюється з колишнім режимом Віктора Януковича, тотальне домінування в інформаційному просторі проросійського наративу - це свідчення того, що Україна в черговий раз опинилася перед великими політичними потрясіннями».

Депутат Київради від ЄС Вадим Сторожук заявив, що політики категорично засуджують спроби вибіркового правосуддя по відношенню до Порошенка.

Напередодні комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків підтримала документ зі зверненням до Зеленського.

На думку столичних депутатів, гучні судилища, розпочаті після приходу Зеленського до влади, руйнують як його імідж, так і імідж України на міжнародній арені.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, володимир зеленський, петро порошенко, волонтери
В тему