7 Липня 2020
Новини

Продавати авіаквитки будуть не всім: кого торкнеться заборона

Продавати авіаквитки будуть не всім: кого торкнеться заборона

Міністерство закордонних справ України порекомендувало Державній авіаційній службі провести роз’яснювальну роботу з авіакомпаніями щодо продажу квитків українцям.

Про це відзначили в українському дипломатичному відомстві.

«Наша мета - зробити неможливими продаж квитків громадянам України в країни, які не дозволяють в'їзд українським туристам, які не мають підтверджуючих документів для безперешкодного в'їзду в країну призначення (посвідки на проживання, документів навчальних закладів, підтвердження компетентних органів країни в'їзду і т.п.)», - йдеться у повідомленні.

Там відзначили, що зміни в порядку в'їзду до іноземних держав залежать не в останню чергу від розвитку епідемічної ситуації в Україні.

«Відповідальність за дотримання правил в'їзду в інші країни несуть безпосередньо самі мандрівники», - додали в МЗС.

У відомстві також дали відповідні рекомендації перед тим, як планувати подорож за кордон:

  • зв'яжіться з авіакомпанією, туристичною фірмою або тим оператором, через якого ви бронювали поїздку, і уточніть актуальний стан карантину в країні і перевірте статус вашого бронювання. Ситуація може мінятися, тому перебувайте з оператором на постійному зв'язку;
  • паралельно зв'яжіться з дипломатичною установою України в країні, куди запланували подорож, а також з представництвом цієї держави в Україні. Офіційні органи зможуть надати повну і актуальну інформацію про діючі карантинних обмежень;
  • максимально подбайте про власну безпеку: ретельно вивчіть умови вашого страхового поліса. Переконайтеся, що він покриває втрати, які можуть виникнути в разі надзвичайної ситуації, в тому числі, інфікування коронавірусом;
  • подбайте про наявність додаткових коштів на випадок надзвичайної ситуації (скасування зворотних рейсів і необхідність придбати нові квитки, вимушене перебування в країні). Візьміть з собою різні платіжні засоби - платіжні картки, готівкові;
  • подбайте про своє здоров'я. Візьміть з собою необхідні особисто вам медичні препарати «із запасом» - на випадок вимушеної затримки за кордоном;
  • перевірте стан вашого здоров'я перед поїздкою. Особливо це стосується осіб старшого віку і тих, хто має хронічні захворювання, наприклад, бронхіальну астму, діабет, серцево-судинні захворювання.

Разом з тим, в МЗС порекомендували при можливості утриматися від поїздок в інші країни.

Більшість країн світу закрили свої кордони для іноземців в березні через пандемію коронавірусу. З ослабленням карантинних заходів країни почали відновлювати авіасполучення, однак кордони відкрили не для всіх. Зокрема, закритим для українців залишається Європейський Союз.

Незважаючи на заборону, 17 громадян України випустили з київських аеропортів до Греції, де їх затримали під час проходження паспортного контролю в аеропорту Афін. Серед пасажирів було двоє дітей 8 і 9 років.

У перетині кордону їм відмовили через заборону на в'їзд до країн Євросоюзу громадянам третіх країн під час спалаху COVID-19.

6 липня на територію Греції пропустили студентку з України, решта українців перебувають в ізоляторі аеропорту в Афінах третю добу, їх повинні повернути додому 7 липня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: квитки, українці, Україна
В тему