3 Липня 2020
Новини

Повідомили, чи будуть в Україні запроваджувати тотальний карантин

Повідомили, чи будуть в Україні запроваджувати тотальний карантин

Тотальний суворий карантин в Україні запроваджувати не будуть, навіть якщо кількість активних випадків коронавірусу перевищить 60 на 100 тисяч населення.

Цей показник використовували лише для визначення щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання, сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 3 липня.

За його словами, зараз ми перебуваємо на рівні 59,7 на 100 тисяч населення.

"Ми його рахували станом на 22 червня. Якби цей показник перейшов 60, тоді ми б приймали рішення щодо перенесення ЗНО. Щодо обмежувальних заходів, які діють на території нашої країни, – я хочу нагадати: ми знаходимося в умовах адаптивного карантину, коли в залежності від епідситуації в тому чи іншому регіоні приймаються конкретні обмежувальні заходи або пом'якшуються обмежувальні заходи. Є загальні обмежувальні заходи, які стосуються правил поведінки, – користування масками, антисептики, соціальна дистанція, проведення різних заходів по кількості осіб, – а є конкретно по регіону в умовах адаптивного карантину", - сказав Степанов.

За його словами, є 4 критерії, за якими можуть посилювати обмеження в регіонах.

Найбільш напружена ситуація зараз у західних регіонах України – Волинська, Закарпатська, Львівська, Рівненська області.

Загалом 11 регіонів, де показники не відповідають прийнятним. Згідно подання головних санітарних лікарів цих областей посилили карантинні заходи.

З сьогоднішнього дня у Волинській області посилили карантин в місцях масового відпочинку людей, зокрема, поблизу водойм. Таке рішення прийняли 2 липня під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, Україна
В тему