29 Червня 2020
Новини

Обвал шахти на Луганщині: відоме ім'я загиблого

Обвал шахти на Луганщині: відоме ім'я загиблого

У профспілці шахтарів назвали попередні причини та особи загиблого і пораненого гірників.

Загалом в зоні аварії перебували четверо гірників. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Нагадаємо, на Луганщині 29 червня стався обвал на шахті "Привільнянська". В результаті загинув один гірник, ще один травмований.

В результаті обвалу загинув Андрій Дреманович, 1973 року народження. Він опинився під завальною частиною та не подавав ознак життя.

Водночас гірника Олександра Єфремова, 1990 року народження, доправили до лікарні. Він не знепритомнів – за його голосом рятувальники змогли швидко провести пошукові роботи.

"Шахти, яким винні сотні мільйонів гривень за відвантажене вугілля (тільки "Центренерго" заборгувало 2 мільйярди гривень) вимушені економити на всьому. До чого призводить економія на безпеці, гадаю, не треба пояснювати", – констатував Волинець.
Причини та обставини обвалу на шахті:
  • Вночі на шахті "Привільнянська" на глибині 150 метрів відбувся обвал породи обсягом 12 кубічних метрів. Двоє з гірників були в тупиковій завальній частині вирубки та залишилися неушкодженими.
  • Маючи запас кисню, вони оцінили ситуацію, розібрали породу у верхній завальній частині і вибралися. Чоловіки повідомили про обвал бійцям воєнізованого гірничорятувального загону.
  • Вночі місце аварії відвідали члени спецкомісії. Однією з причин обвалу на шахті "Привільнянська" розглядають нестачу лісоматеріалу для укріплення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луганськ, шахти
В тему