29 Червня 2020
Новини

Повінь в Україні: Молдова передає обладнання

Повінь в Україні: Молдова передає обладнання

У Чернівці з Молдови надійде обладнання для ліквідації наслідків повеней.

Молдова вирішила допомогти Україні у подоланні наслідків масштабних повеней у західних областях, повідомляє Newsmaker з посиланням на МВС.

"У партію гуманітарної допомоги входять генератори, мотонасоси, бензопили, шланги та поліпропіленові мішки", – йдеться у повідомленні.

Обладнання доставлять у Чернівці. З Молдови колона з допомогою виїхала 27 червня.

Допомога Україні для ліквідації наслідків повеней: основне

  • Раніше у Вашингтоні повідомили, що нададуть Україні 100 тисяч доларів для ліквідації наслідків негоди. Проте коли надійдуть гроші – наразі невідомо.
  • Також поміч пропонує Угорщина. Там заявили про готовність виділити 50 мільйонів доларів на будівництво доріг на Закарпатті.
  • У Євросоюзі активували Механізм цивільного захисту, мета якого допомогти Україні подолати наслідки стихійного лиха. На заклик відгукнулась Швеція.
  • Шведи готові надати Україні понад кілометр бар'єрів від паводків та 250 шлангів, а також фахову допомогу експертів.

Нагадаємо, найбільше від негоди постраждали Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська, Чернівецька області. Стихія забрала життя 3 людей. Негода пошкодила 620 кілометрів автодоріг, 259 мостів та 650 метрів дамб. А також підтопила 3 871 будинок, 2 об’єкти соціальної та побутової сфери, 2 720 підвалів і 6 400 присадибних ділянок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, допомога, чернівці, обладнання, чернівці
В тему