26 Червня 2020
Новини

НАБУ відкрило провадження проти гендиректора «Укрпошти»

НАБУ відкрило провадження проти гендиректора «Укрпошти»

У Національному антикорупційному бюро почали розслідувати можливе зловживання службовим становищем з боку гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського. 

Про це повідомляє ЕП.

"НАБУ на виконання постанови суду внесло відомості в ЄРДР", - повідомили в прес-службі бюро на запит журналістів.

Як відомо, в травні в НАБУ звернувся заявник і просив почати розслідування відносно посадових осіб Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) та керівництва АТ Укрпошта за ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу.

У заяві було викладено обставини про безпідставне підвищення тарифів на міжнародні поштові відправлення, яке здійснено НКРЗІ за зверненням АТ Укрпошта, обґрунтовуючи це підвищенням собівартості зазначених послуг.

Заявник зазначає, що вигодонабувачем можливого незаконного отримання АТ Укрпошта грошових коштів за рахунок підвищення поштових тарифів є керівництво АТ Укрпошта в особі генерального директора та заступників генерального директора. За його оцінкою, за 2 роки в результаті необґрунтованого завищення тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку Укрпошта отримала близько 1 млрд гривень незаконного прибутку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: укрпошта, набу, Корупція
В тему

Останні матеріали