26 Червня 2020
Новини

Як українці оцінили рік президентства Зеленського

Як українці оцінили рік президентства Зеленського

Рік президентства Володимира Зеленського українці оцінили як «не погано і не добре».

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

37% українців вважають, що Зеленський працював дуже добре або добре, а 28% — погано або дуже погано. 34% оцінили як не погано і не добре.

Крім того, у квітні 50% опитаних заявили, що Зеленський своїми діями захищає національні інтереси, а 33% впевнені, що президент захищає власні інтереси та інтереси свого оточення.

Відносна більшість респондентів — 39% — заявили, що нинішня влада така сама, як і попередня. Натомість 38% переконані, що нинішня влада краща за попередню, а 16% кажуть, що навпаки — зараз влада гірша за попередню.

Відносна більшість опитаних — 42% — зазначили, що загальна ситуація у країні погіршилась за рік, 33% вважають, що вона не змінилась, а 15% — що вона покращилась. Найчастіше заявляли про погіршення ситуації у рівні цін і тарифів, а також в економічному становищі країни. В інших сферах відносна більшість респондентів вказують на відсутність змін за рік.

До того ж лише 3,5% опитаних впевнені, що за п'ять років президентства Зеленський повністю виконає свої передвиборчі обіцянки. 33% думають, що він виконає більшість обіцянок, 31% — виконає меншу частину, 25% — практично не виконає.

У квітні цього року більшість — 71,5% — заявили, що Зеленський взагалі не виконав обіцянку про відсторонення олігархів від впливу на політику, 70% — про створення нових робочих місць, 63% — про досягнення миру на Донбасі, 62% — про боротьбу з корупцією та запровадження реального народовладдя, 56% — про зниження комунальних тарифів, 54% — про детінізацію економіки, 53% — про підвищення пенсій, 50% — про забезпечення лікарень і шкіл фінансуванням і сучасним обладнанням.

Водночас 52% вважають, що Зеленський виконав обіцянку про оновлення влади, а 47% — про забезпечення комунікації громадян із державними структурами через Інтернет.

Опитування проводили з 24 по 29 квітня 2020 року методом телефонного інтерв’ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних і стаціонарних телефонів. Загалом опитали 2056 респондентів від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, президент
В тему