20 Червня 2020
Новини

В Україні через COVID-19 масово перевірятимуть транспорт та заклади харчування

В Україні через COVID-19 масово перевірятимуть транспорт та заклади харчування

Президент Володимир Зеленський анонсував посилені перевірки закладів громадського харчування та транспорту щодо дотримання заходів із запобігання поширенню коронавірусу.

Як сказано на офіційному сайті глави держави, перевірки розпочнуться з наступного тижня (з 22 червня). Такі заходи пов'язані зі зростанням показника захворюваності на COVID-19 в Україні.

Нині недужих – 44 особи на 100 тис. населення, а минулого тижня цей показник становив 38 осіб на 100 тис.

"Якщо заклади не слідкують за тим, щоб люди були в масках, щоб була дотримана дистанція, заходи безпеки, то мають нести за це відповідальність. Громадські місця мають відповідати епідеміологічним вимогам під час карантину", – наголосив президент.

Зі свого боку, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доповів, що уже здійснено понад 2,5 тис. перевірок громадського транспорту. Виявлено 703 порушення у зв'язку з недотриманням заходів безпеки, несправністю транспортних засобів і проблемами з ліцензіями. Накладено штрафів майже на 2 млн грн.

Крім того, очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що планує відвідати Львівську та Закарпатську області – лідери за кількістю інфікованих. Він не виключає, що цьому регіону доведеться готуватися до запровадження додаткових обмежень.

Так, в Україні Кабінет міністрів прогнозує, що поширення коронавірусу триватиме майже два роки, на цей період може затягнутися й карантин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, володимир зеленський, громадський транспорт, ресторани
В тему