14 Червня 2020
Новини

У США поліцейський знову вбив афроамериканця: чи почнуться нові протести

У США поліцейський знову вбив афроамериканця: чи почнуться нові протести

В США, Атланті (штат Джорджія),  афроамериканець був поранений поліцейськими при затриманні. Згодом злочинець помер у лікарні, а місто огорнули нові хвилі демонстрацій та протестів.

Про це повідомив телеканал CNN, передає Кореспондент.

Відзначається, що група протестуючих зібралася в центрі міста. Вони вимагають від влади припинити надмірне застосування правоохоронцями сили, а також забезпечити дотримання прав афроамериканців.

Пізніше стало відомо, що начальник поліції Атланти Еріка Шилдс подала у відставку у зв'язку з інцидентом. Мер міста Кейша Ленс Боттомс підкреслила на прес-конференції, що не вважає обґрунтованим застосування вогнепальної зброї правоохоронцями в зазначеному випадку.

Бюро розслідувань Джорджії почало розгляд у зв'язку з тим, що сталося. У заяві відомства наголошується, що ввечері 12 червня співробітники поліції виїхали за викликом в ресторан швидкого харчування в центральній частині міста.

Темношкірий чоловік Рейшард Брукс заснув в машині, перегородивши проїзд до ресторану іншим автомобілям.

Правоохоронці встановили, що Брукс був нетверезий. Вони мали намір затримати його, однак чоловік чинив опір.

Поліцейські спробували застосувати електрошокер, однак Брукс відняв його. Під час боротьби правоохоронець вистрілив в афроамериканця.

Брукс був госпіталізований, проте лікарям не вдалося врятувати його життя. Один з поліцейських також постраждав. Йому надали медичну допомогу.


Нагадаємо, наприкінці травня в низці американських штатів почалися акції протесту, під час яких мали місце зіткнення з поліцією, численні випадки мародерства і вандалізму.

Приводом для цього стала смерть афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі після грубого затримання поліцією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сша, акція протесту, поліція, вбивство
В тему