11 Червня 2020
Новини

Назвали українські університети, які потрапили до світового рейтингу найкращих

Назвали українські університети, які потрапили до світового рейтингу найкращих

Шість українських університетів потрапили в топ-1000 кращих вишів світу. Найвищу оцінку вдалося отримати Харківському національному університету імені В.Н. Каразіна.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на QS World University Rankings 2021.

Університет імені Каразіна потрапив в топ-500 кращих вишів світу. Фахівці розмістили його на 477 місці. У порівнянні з минулим рейтингом, Харківський виш піднявся на 14 сходинок.

Другим українським вишем, що показав високий рейтинг, став Київський національний університет імені Тараса Шевченка, який зайняв 601-650 місце. Такий розрив пояснюється тим, що після 200-го місця університети представлені групами по 50 закладів через невеликі різниці в балах. Примітно - столичний виш за рік опустився на 60 позицій.

Харківська політехніка - на колишньому рівні і займає 651-700 місця.

Ще два виші - КПІ ім. Сікорського і Сумський державний університет, також не змінили своїх позицій і залишилися на 701-750 місцях.

Знизився рейтинг у Львівської політехніки. Якщо в минулому році творці рейтингу розмістили львівський виш на 751-800 місцях, то у новому рейтингу університет зайняв 800-1000 місця.

Кращим вишем світу вже дев'ять років поспіль називають Массачусетський технологічний інститут.

У топ-10 також увійшли Стенфорд, Гарвард, Каліфорнійський технологічний інститут, Оксфорд, Швейцарський технологічний університет, Кембридж, Імперський коледж Лондона, Чиказький університет і Університетський коледж Лондона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, Україна
В тему