10 Червня 2020
Новини

Справа Шеремета: Кузьменко залишили під вартою

Справа Шеремета: Кузьменко залишили під вартою

Дитячого хірурга Юлію Кузьменко, яку підозрюють у причетності до вбивства Шеремета, залишити під вартою.

Про це повідомляє пресслужба суду.

За інформацією, суд відмовився змінити запобіжний захід Юлії Кузьменко. Так, вона залишиться під вартою щонайменше до 24 липня 2020 року включно.

"За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 26 травня 2020 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення", – повідомили у відомстві.

Як відомо, 12 грудня Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко.

Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. 

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Павла Шеремета вбили в центрі Києва 20 липня 2016 року. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вбивство, суд
В тему