10 Червня 2020
Новини

Чому на Волині різке зростання виявлених випадків коронавірусу

Чому на Волині різке зростання виявлених випадків коронавірусу

Журналісти дізналися, чому на Волині зафіксували різке зростання виявлених випадків коронавірусу.

Як відомо, 10 червня ЗМІ звернули увагу на кількість виявлених за останню добу — понад 100. Однак, пише Юрій Горбач в Facebook, лише одиниці подивилися скільки протестовано.

"А протестовано за останню добу 676 осіб – чи не вперше таку велику кількість за весь час пандемії. Досі обстежували до 188 осіб на добу, відповідно і виявляли від десятка до 50 випадків (від 5 до 20% від кількості протестованих). Це була максимальна можливість лабораторного центру", - повідомив він.

"З чим пов'язано таке зростання можливостей тестування у майже 3,5 рази точно не знаю. Але це той момент, коли я похвалю ІА "Волинські Новини", бо саме вони звернулися за коментарем до Наталії Янко і акцентували на кількості тестувань... Більшість інших повелися лише на кількість нововиявлених і акцентували на новому антирекорді. Суб'єктивно – це зайвий раз доводить, що реальна картина відрізняється від офіційної статистики разів так у 3,5 (при 676 протестованих – в межах 15% нововиявлених). Якщо така кількість тестувань продовжиться, то хто зна які ще рекорди і скільки разів будуть встановлені", - додав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, коронавірус
В тему