8 Червня 2020
Новини

Чи вбивають мікроби часник та цибуля – шокуюча відповідь лікаря з Волині

Чи вбивають мікроби часник та цибуля – шокуюча відповідь лікаря з Волині

В Україні багато хто полюбляє проводити профілактику хвороб, зокрема, застудних, народними методами. Серед них – споживання часнику та цибулі. Та чи дійсно ці овочі стануть на заваді мікробам – у відповіді хірурга вищої категорії, кандидата медичних наук з Нововолинська, який наразі проживає у Києві, Павла Бука.

«В «народі» чомусь вважають, що часник та цибуля володіють бактерицидними чи бактеріостатичними властивостями. Ця теза часто тиражується у ЗМІ а також циркулює серед лікарів та дієтологів. Багато хто наїдається часнику в надії на профілактику чи лікування бактеріальних і вірусних інфекцій.

Ми вирішили це перевірити в бактеріологічній лабораторії на культурах наших «улюблених» збудників раньових інфекцій: золотистому стафілококу (S. aureus), кишкової палички (E. coli), синьогнійної палички (P. aeruginosa) на грибку Кандида (Candida albicans). Чутливість визначали аналогічно антибіотикам чи антисептикам: на щойно засіяну бактеріальну культуру нанесли краплю соку в яку поклали зріз часника та цибулі. Результат оцінювали на наступну добу.

Результат:

Стафілокок, синьогнійна на кишкова палички а також кандида прекрасно росли як на часнику так і на цибулі а судячи по інтенсивній колонізації кандидою досліджуваних зразків, можна припустити, що вони мають певний стимулюючий вплив на ріст грибка (ймовірно через високий природній вміст цукрів)

Висновки:

Часник та цибуля не володіють бактерицидними чи бактеріостатичними властивостями проти досліджуваних збудників а також не діють на грибки.

Вони просто смачні.

За допомогу в проведенні дослідження велика подяка бактеріологічній лабораторії КНП «Олександрівська клінічна лікарня м. Києва», - акцентував лікар.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, нововолинськ, хвороби, захворювання, народна медицина
В тему