5 Червня 2020
Новини

На Волині рибпатруль знищив 30 кілометрів сіток: що використовують браконьєри

На Волині рибпатруль знищив 30 кілометрів сіток: що використовують браконьєри

На Волині співробітники управлінні Держрибагентства у Волинській області знищили заборонені  знаряддя та засоби лову. Загалом було знищено 30 кілометрів сіток, які вилучили  інспектори Волинського рибпатруля.

«Загалом утилізовано 936 од. знарядь лову, серед яких переважну більшість складали сітки — 795 од.

 Окрім сітей, утилізовані також інші популярні знаряддя лову браконьєрів: 88 од. «ятерів», 27 од. «екранів» та 26 од. інших знарядь, серед яких: «косинки», «кловні», «ості», «підсаки». Загальна довжина сітних знарядь лову склала 30 км.

Останню утилізацію заборонених знарядь лову було проведено 11 жовтня 2019 року. Тоді було знищено 526 од. знарядь. Серед них: 417 од. сіток, 79 од. «екранів», 16 од. «ятерів», 4 од. «остей», 4 од. «кловні», 3 од. «павука», 2 од. «підсаки» та 1 од. «сани». Загальна довжина сітних знарядь склала 18 465 м.

 «У результаті рибоохоронних заходів Волинський рибоохоронний патруль продовжує вилучати у порушників заборонені знаряддя лову. Усі вони зберігаються на складі конфіскованого майна до рішення суду як доказова база до адміністративних матеріалів.

Також вилучаються і передаються на склад заборонені знаряддя, власників яких встановити не вдалося. Знищення таких знарядь проводиться в присутності комісії, до складу якої входять представники Волинського рибоохоронного патруля, Першого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, департаменту фінансів Волинської ОДА та головного управління ДПС області», - повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Повідомляємо, за використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40», - йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, риболовля
В тему

Останні матеріали