31 Травня 2020
Новини

Відоме ім'я військового, якого викрали на адмінкордоні з Кримом

Відоме ім'я військового, якого викрали на адмінкордоні з Кримом

Українським військовим, якого викрали під час несення служби, виявився старший солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Він підкреслив, що ймовірність добровільного переходу бійця на сторону противника відсутня, однак російські спецслужби нібито мають намір "оформити" його як порушника кордону РФ.

За словами журналіста, спостережний пункт під назвою "Берлога", де трапилося викрадення, розташовується на передовій – на ділянці біля залізничного мосту, де перед ними більше немає постів українських прикордонників. Добринський у ту ніч перебував на посту один. Він був без зброї.

"Його відвели беззбройним! Приблизно о 10:00 представник російських спецслужб дзвонив у батальйон, уточнювали особисті дані солдата, очевидно, противник буде оформляти Добринського як такого, котрий нібито порушив кордон РФ", – написав Бутусов.

Журналіст зазначив, що в справі "має місце грубе порушення в організації служби". Водночас помилково буде покладати всю відповідальність за те, що трапилося, тільки на командира роти, зі складу якої було викрадено солдата.

"І було б помилкою вважати, що тільки покараннями такі ганебні провали можна виправити. Часовий на передовому посту без зброї!" – обурився він.

Бутусов також повідомив, що військове командування вже направило наказ посилити несення вартової служби в районі Чонгара, для чергування на постах спрямовувати не менше двох військовослужбовців, доповіді отримувати щогодини, а в разі відсутності зв'язку з постом – негайно направляти для перевірки резервну групу.

"Очевидно, найближчим часом противник буде використовувати нашого солдата в своїй пропаганді. Що ж, це результат наших помилок і системних проблем, які не вирішуються. За слабкості на війні завжди б'ють", – підсумував журналіст.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, викрадення, кримінал
В тему