27 Травня 2020
Новини

На Волині – масштабні обшуки та затримання через незаконну вирубку лісів

На Волині – масштабні обшуки та затримання через незаконну вирубку лісів

На Волині у Ківерцівському районі відбулися масштабні затримання через незаконну вирубку лісів.

Про це інформують у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Як зазначають у повідомленні, на цій території, де зосереджені дубові насадження, вже тривалий час діють організовані злочинні групи.

"Як доказ – у результаті обшуків поліцією у підозрюваних було вилучено зброю та інші заборонні знаряддя і засоби, які вони використовують для проведення самовільних порубок та погроз і розправи над лісовою охороною. Про ці факти ми інформували неодноразово", - йдеться у повідомленні.

Від початку року працівниками державної лісової охорони було зафіксовано 193 випадки незаконної порубки лісу. Загальна сума завданих збитків при цьому становить 2 млн 799 тис грн. Із цієї кількості  оформлено протоколами і притягнуто до відповідальності за ст. 65 Кодексу України про адміністративні порушення 166 осіб, сума збитків при цьому становить 1 млн 213 тис. грн.

Добровільно відшкодовано 1 мільйон 66 тисяч гривень. Ці кошти надійшли у бюджети місцевих громад.  27 справ, які кваліфікуються за ст. 246 Кримінального кодексу України,  передані у правоохоронні органи. Збитки за ними становлять 1 мільйон 586 тисяч гривень. Триває слідство. В осіб, причетних до незаконних порубок лісу, вилучено 11 транспортних засобів, 2 з яких спалено самими порушниками.

Докази зухвалої поведінки учасників організованих злочинних груп уже вдалося зафіксувати на відео працівникам лісової охорони ДП «Цуманське ЛГ». Справи про підпали автомобілів набули широкого резонансу. Від того часу і досі лісівникам, які проводили затримання, постійно погрожують та навіть уже ведуть інформаційну війну. 

Повідомити про підозрілі ситуації можна на цілодобову лінію – (0332) 72 00 54. Або ж безпосередньо на «102».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ліс, Волинь
В тему