26 Травня 2020
Новини

Десять апаратів ШВЛ: що купила та скільки витратила Волинь для захисту від COVID-19

Десять апаратів ШВЛ: що купила та скільки витратила  Волинь для захисту від COVID-19

В Україні, аби унеможливити корупційні схеми під час закупівлі медичних засобів  для захисту від COVID-19, ГО «Антикорупційний штаб» запустило  карту коронавірусних закупівель.

Відтак на сайті covid.shtab.net можна знайти інформацію, на яку суму та що саме купили у різних областях. Мова йде як про  ліки так і про засоби захисту від коронавірусу, які закуплені для лікарень усієї України онлайн.

Про це пише ІА "Конкурент".

Мета карти – зробити процес закупівель медичних масок, рукавичок, апаратів ШВЛ максимально прозорим, аби кожен українець міг перевірити медичні закупівлі свого міста. Завдяки карті громадяни матимуть змогу повідомити про випадки корупції або неналежного використання бюджетних коштів в закладах охорони здоров'я. А експерти Антикорупційного штабу в разі необхідності звертатимуться до правоохоронних органів, – повідомили в ГО.

Наразі кількість випадків захворювань на Волині – 783 (станом на 25.05). Зокрема, на Волині було закуплено на 43 млн грн, що майже стільки ж, скільки у сусідній, Рівненській області (42 млн грн).

Найбільший замовник – Комунальне підприємство "Волинська обласна клінічна лікарня" Волинської обласної ради.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, коронавірус, лікарня
В тему