25 Травня 2020
Новини

Вбивство Гандзюк: Левіну продовжили запобіжний захід

Вбивство Гандзюк: Левіну продовжили запобіжний захід
Олексія Левіна (Москаленка), якого підозрюють в організації нападу на Катерину Гандзюк, залишили під вартою до липня.

Про це hromadske повідомив прокурор у справі Андрій Сенюк та адвокат Левіна Ігор Мокін.

За словами прокурора, Левіна просили залишити під вартою саме в ізоляторі тимчасового тримання СБУ через ризики втечі, тиску на свідків, переховування, знищення або спотворення доказів.

Захист назвав ризики не обґрунтованими та просив обрати запобіжний захід із можливості внесення застави. Суд розглянув обидві сторони та залишив Левіна під вартою до липня без можливості внесення застави.

Крім того, під час судового засідання у ролі вільного слухача був адвокат Владислава Магнера Дмитро Ільченко. Він не є захисником Левіна.

Зазначимо, що зараз із Левіном не проводять слідчих дій. За інформацією прокуратури, він відмовився від будь-яких слідчих дій. Зараз йде ознайомлення з матеріалами справи.

Раніше слідство встановило, що влітку 2018 року Олексій Левін отримав замовлення від голови Херсонської облради Владислава Мангера на організацію нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк, яка нібито заважала Мангеру впроваджувати схеми щодо незаконної вирубки лісу, а також підривала його авторитет в області. Скільки коштів за організацію злочину він отримав, у підозрі наразі не вказано. Але, за попередньою інформацією, у підозрі Мангеру йшлося про надання замовником 5,6 тисячі доларів за напад на Гандзюк.

Надалі, за даними слідства, Левін залучив до злочину іншого фігуранта справи — Сергія Торбіна, а він знайшов виконавців. Домовленість про напад відбувалася у дворі офісу ще одного фігуранта — Ігоря Павловського, який, як стверджує слідство, знав про підготовку злочину. Роль Левіна підтверджується показами інших фігурантів, а також даними слідства.

Правоохоронці вважають, що Левін надав Торбіну 5 тисяч доларів на реалізацію нападу на Гандзюк. Коли вже затримали виконавців, Торбін просив і отримав від Левіна ще 2 тисячі доларів для переховування.

Слідство окремо встановило, що Левін вже після виїзду з України фінансував родичів фігурантів, щоб ті мовчали. За інформацією слідства, підозрюваний замовник Мангер разом з Левіним запропонували Торбіну два варіанти нападу: облити кислотою або зламати руки та ноги. Безпосередньо з Торбіним контактував Левін.

16 березня Левіна доставили до України. У коментарі hromadske він заявив, що не має жодного відношення до злочину проти Катерини Гандзюк та буде доводити це в українському суді. Також Левін додав, що подаватиме скаргу проти Болгарії до Європейського суду з прав людини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: катерина гандзюк, вбивство
В тему