21 Травня 2020
Новини

В Україні побільшало немовлят, народжених сурогатними матерями для іноземців

В Україні побільшало немовлят, народжених сурогатними матерями для іноземців

У клініці Києва через карантин знаходиться 70 неволят від сурогатних матерів, яких не можуть забрати іноземці.

Однак як повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у фейсбуці, кілька пар вже забрали дітей і наразі очікують дозволо, щодо виїзду з України.

Стосовно інших дітей процес ще триває.

Громадянам Іспанії та Китаю оформили всі необхідні документи. Тепер родини чекають дозволу на виїзд з України, – написала Денісова.

Як пише ТСН з посиланням на директора репродуктивної клініки, за тиждень народилося ще 20 дітей від сурогатних матерів. Тобто станом на 21 травня в Україні вже понад 70 немовлят очікують на своїх іноземних батьків. 

Денісова зазначила, що батьки всіх цих дітей є громадяни іноземних країн. Зокрема, Китаю, Німеччини, Італії, Франції, Болгарії, Румунії та США.

Як відомо, у соціальних мережах та на офіційному сайті однієї з київських клінік поширено відеоролик, на якому діти перебувають в одному з київських готелів. Усі ці діти народжені методом сурогатного материнства від іноземних громадян різних країн.

Денісова наголосила, що опублікований відеоролик – підтвердження, що ситуація з надання послуг сурогатного материнства такою клінікою є масовою та системною, а технології сурогатного материнства рекламуються та представляються як "товар високої якості".

"Це свідчить про те, що державою не вживається всіх належних заходів щодо захисту прав дітей та гідне ставлення до них, а Україна стає країною-донором народження для іноземців дітей, долю яких вона не може проконтролювати", – написала Денісова.

За її словами, сурогатне материнство в Україні – це проблема, яка потребує негайного реагування. Надання таких послуг іноземним громадянам може призвести передусім до порушення прав дітей та до ситуації, у якій Україна не здатна захистити своїх громадян.

Людмила Денісова зазначила, що громадянин України чи іншої держави може звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та докласти усі документи до заяви-звернення. Тоді Денисова звернеться до МЗС, які розглянуть та нададуть дозвіл на в'їзд та виїзд батькам цих дітей.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, немовля, діти
В тему

Останні матеріали