21 Травня 2020
Новини

Коронавірус в Україні: в Чернівецьку область передали санітарний вертоліт

Коронавірус в Україні: в Чернівецьку область передали санітарний вертоліт

На Буковину передали вертоліт для транспортувати інфекційних хворих.

Раніше його надали Україні безоплатно, - інформує пресслужба МВС.

Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт МВС для транспортування інфекційно-хворих, який за рейс може перевозити 4-6 хворих на відстань до 1200 км. Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перенавантажені, область скористається цією перевагою", - сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Повідомляється, що вертоліт МІ-8 брав участь у миротворчих місіях ООН і востаннє працював у Республіці Малі. Його передали ДСНС на умовах безоплатного договору.

Вертоліт обладнано ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, у якому фіксується капсула в польоті.

«Наразі з 19706 виявлених хворих на коронавірус в Україні — 2842 зафіксовано в Чернівецькій області. Це близько 14% від загальної цифри по країні. Сьогодні я особисто відвідаю лікарні  визначені для лікування COVID-19. Перевіримо роботу закладів, стан забезпеченості їх усім необхідним для лікування хворих на коронавірус, поспілкуємося з медпрацівниками», — зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чернівці, мвс, коронавірус
В тему