21 Травня 2020
Новини

Зеленський надіслав вишиванку неіснуючому «президенту Канади»

Зеленський надіслав вишиванку неіснуючому «президенту Канади»

У Офісі президента прозвітували про подарунки від Володимира та Олени Зеленських у День вишиванки для світових лідерів.

Вишиті сорочки отримали лідери США, Німеччини, Франції, Канади, Польщі. Втім, в ОП, звітуючи про подарунки, написали, що вишиванку отримав неіснуючий "президент Канади". Помилку за декілька годин виправили, а фразу про подарунки президентам та їх першим леді виправили, пише 24 канал.

"До Всесвітнього дня вишиванки президент і перша леді України відправили у подарунок лідерам країн світу традиційні українські вишиті сорочки. Символічні подарунки, які несуть у собі частину української історії та культури, отримали президенти та перші леді Сполучених Штатів Америки, Федеративної Республіки Німеччина, Французької Республіки, Канади, Республіки Польща, Турецької Республіки та інших країн", – мовилося у першому повідомленні пресслужби президента.

Помилку поспішили виправити / Скриншот із фейсбук-сторінки Офісу Президента

Зверніть увагу! Посади президента у Канаді немає. Формально лідером Канади є королева Великої Британії Єлизавета II. У країні її представляє генерал-губернатор. Найімовірніше, вишиванку Зеленські передали прем’єру країни Джастіну Трюдо та його дружині Софі.

Зауважимо, що це не перша помилка, яку допускає пресслужба президента. Зокрема, Канаду Зеленський у своєму твіттері вже називав "Канадією", а у дописах на фейсбук-сторінці Офісу Президента Литву переплутали з Латвією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, президент, канада, вишиванка, день вишиванки
В тему