19 Травня 2020
Новини

На кладовищі під Луцьком яму на дорозі заклали надгробною плитою

На кладовищі під Луцьком яму на дорозі заклали надгробною плитою

У селі Гаразджа Луцького району яму на дорозі заклали надгробною плитою з іменем і прізвищем.

Таку знахідку виявив лучанин Іван 18 травня, пише ІА Волинські новини.

«Надгробна плита на дорозі з’явилася нещодавно, бо після Великодня я тут був – її не було, лише вибоїна біля дороги, де постійно стояла вода. Мабуть, комусь некомфортно було їхати машиною – от і вирішили «залатати» яму. Я просто шокований такою ситуацією, бо є ж пам’ять про людину, має бути якась повага до померлої. Ну вже взяли б табличкою поклали в низ, то ніхто і не звернув би увагу, а тут... Нещодавно глузував, як в метро в Росії якісь «розумники» надгробну плиту використали для підлоги, а тут у нас таке... До речі, законодавство України передбачає кримінальну відповідальність за наругу над могилою, сподіваюся, що правоохоронці звернуть на це увагу», – розповів лучанин Іван.

На фотографіях видно, що надгробна плита лежить збоку біля бетонної дороги на перехресті 161 сектору. На ній написано: «Назаренко Елена Андреевна. 1900-1982».

Коментуючи ситуацію, директор КП "Луцький спецкомбінат комунально-побутового обслуговування« Василь Цетнар пояснив, що це могли зробити підприємці, які займаються виготовленням та встановленням пам’ятників.

«Зараз ми не знімаємо пам’ятники і не змінюємо їх, цим займаються підприємці, які з нами підписують договір, ми їм відчиняємо ворота і вони сюди заїжджають для монтажних робіт. Тому ми подивимося, де нещодавно були проведені роботи і дізнаємося, хто це робив та будемо застосовувати до них якісь міри», – розповів Василь Цетнар.

Щодо того, як довго надгробна плита слугуватиме частиною дороги, – в адміністрації кладовища запевнили, що сьогодні її звідти приберуть.

До слова, могила з таким же ім’ям та новим пам’ятником знаходиться в 17 секторі.

«Про цей інцидент ми обов’язково повідомимо рідним померлої», – наголосив Василь Цетнар.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, кладовище
В тему