13 Травня 2020
Новини

Оприлюднили відео, як поширюється коронавірус під час фуршету

Оприлюднили відео, як поширюється коронавірус під час фуршету

В Японії провели експеримент, аби показати, як віруси – у тім числі й COVID-19 – передаються під час фуршету серед присутніх.

NHK зробило це у співпраці з фахівцями з інфекційних хвороб з Медичної школи університету Сент-Маріанна в Кавасакі, написало видання Science Alert.

Так, було організовано фуршет на 10 осіб. На руку одній людині (нібито "зараженій") поклали трохи флуоресцентної фарби (нібито "інфекція"), імітувавши ситуацію, коли хворий покашляв. Після цього розпочався сам фуршет, який тривав 30 хвилин.

У результаті освітлення змінили так, щоб було видно, куди потрапила фарба. Виявилося, що вона була майже скрізь, зокрема, і на руках кожного із 10 учасників, а у трьох – навіть на обличчях. Команда встановила, що найбільше "інфекції" передалося саме через щипці, кришки посуду та ручку напою.

Також журналісти та експерти зробили другий експеримент. Цього разу правила гігієни були набагато суворішими. Посуд розділяли, щипці часто обмінювали на чисті, а учасникам рекомендували часто мити руки. У цьому випадку "інфекція" була лише на руках першого "зараженого".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему

Останні матеріали