13 Травня 2020
Новини

Чи дозволить Зеленський в Україні «Вконтакте» та «Однокласники»

Чи дозволить Зеленський в Україні «Вконтакте» та «Однокласники»

 В Україні продовжать заборону на російські соцмережі «Вконтакте» й «Однокласники». Відповідний указ, що діятиме після 15 травня, вже підготували Офіс президента та Рада нацбезпеки України.

Відповідне рішення буде опубліковано 13 травня. Про це OBOZREVATEL заявив заступник глави комітету цифровий трансформації, нардеп від "Слуги народу" Олександр Федієнко. За його словами, це питання національної безпеки й в команді Володимира Зеленського до цього ставляться дуже серйозно. Тому рішення вже прийнято й найближчим часом буде опубліковано офіційно.

"Це не найважливіше питання на даний момент, але досить пріоритетне, адже стосується інформаційної зброї. За весь період санкцій екосистема цих ресурсів ("Вконтакте", "Одноклассники") уже втратила нашу, українську аудиторію. Якщо навіть гіпотетично припустити, що через багато років обмеження знімуть, то аудиторія перепрофілюється на інші ресурси", – вважає Федієнко.

Заборона буде діяти і далі

Як повідомлялося, раніше глава Служби безпеки Іван Баканов запропонував продовжити санкції проти російських сайтів й програмних продуктів, а також створити реєстр дозволеного в Україні програмного забезпечення. Продовження санкцій стосується не тільки соцмереж "Вконтакте" і "Однокласники", але і "Яндекса", "Mail.ru", "Доктор Веб", "Касперський", "1С" і "Парус".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, соцмережі, володимир зеленський
В тему