12 Травня 2020
Новини

В Україні пропонують відкрити дитсадки. Коли?

В Україні пропонують відкрити дитсадки. Коли?

Нардеп Володимир Воронов пропонує почати відкривати дитсадки навесні.

Відповідне звернення він підготував до прем’єр-міністра Шмигаля. Рішення щодо садочків можуть прийняти вже 22 травня. Про ініціативу свого колеги по фракції написала Євгенія Кравчук.

Водночас, у Міносвіти схиляються до "літнього варіанту" відкриття дошкільних закладів.

"Закриті дитячі садки – чи не головна проблема під час карантину. Роздратовані батьки змушені працювати з дітьми "на голові". Незабаром відкриються офіси, а на дитсадки доведеться чекати до 1 вересня. Настрої українських батьків важко описати словами", – висловилася парламентарка.

Водночас, на її думку, приватні дошкільні заклади до 1 вересня можуть "не дожити", адже будуть позбавлені прибутків на пів року.

Відтак, "слуги народу" пропонують відкривати дитячі садочки вже навесні.

"Звісно ж, за умови суворого дотримання всіх санітарно-гігієнічних норм. Першим етапом можуть стати "чергові групи" на обмежений час із обмеженою кількістю дітей. Якщо епідеміологічна ситуація не погіршиться, поступово можна буде знімати обмеження – і так до відновлення повноцінної роботи садочків", – додає вона.

У Міносвіти допускають, що дошкільні навчальні заклади в цьому році зможуть працювати влітку. Про це заявила виконувачка обов’язків міністра освіти і науки України Любомира Мандзій 12 травня в інтерв’ю одному з українських телеканалів.

"Безумовно, враховуючи обставини, я думаю, що установи дошкільної освіти можуть і будуть працювати влітку. Тут треба враховувати виключно епідеміологічну ситуацію", – сказала вона.

За словами Мандзій, у дитсадках немає такого поняття, як навчальний рік, він може бути протягом року, а режим роботи установи визначає його засновник.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, карантин, коронавірус, дитсадок, Надзвичайні події
В тему