9 Травня 2020
Новини

На Донбасі поранено чотирьох бійців ООС

На Донбасі поранено чотирьох бійців ООС

На Донбасі, зоні проведення ООС,  російські окупанти  сім разів порушили режим припинення вогню.

При цьому застосовували  заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 мм та 82 мм, а також протитанковий  ракетний  комплекс, гранатомети різних систем, БпЛА, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Як повідомляє пресцентр Об'єднаних сил у Facebook, внаслідок ворожих обстрілів минулої доби четверо українських бійців отримали поранення, за поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Свою активність ворог учора проявляв переважно в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Неподалік Широкиного противник вів вогонь по наших позиціях з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів та застосовував БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17. Околиці Кам’янки російські окупанти обстріляли з 82 мм мінометів, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поруч з населеним пунктом Мар’їнка противник використовував для обстрілів ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю, а біля Авдіївки задіював великокаліберні кулемети. З настанням темряви збройні формування Російської Федерації з автоматичних станкових гранатометів здійснили обстріл позицій українських захисників неподалік населеного пункту Піски.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Оріхового та Кримського ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів, а також станкових протитанкових гранатометів. Загалом окупанти на цьому напрямку випустили 27 мін 120-го калібру.

Зазначається, що від початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв зі 120 мм мінометів наші позиції біля Кримського. Неподалік Хутора Вільного окупанти застосовували міномети 120 мм та 82 мм, а також станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Нагадаємо, у п'ятницю, 8 травня, внаслідок обстрілу бойовиками позицій українських захисників поблизу селища Піски, поранення отримав військовослужбовець Збройних Сил України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, донбас, обстріли
В тему