7 Травня 2020
Новини

Коронавірус в Україні: Рада застрахувала життя та здоров'я медиків

Коронавірус в Україні: Рада застрахувала життя та здоров'я медиків

ВРУ ухвалила законопроєкт , який страхує медиків та прирівнює їх до військових.

Про це йшлося на позачерговому засіданні парламенту.

"Медичний працівник, смерть якого настала внаслідок  інфікування коронавірусною хворобою(COVID-19), прирівнюється за своїм статусом до військовослужбовця,  який проходив військову службу, смерть якого настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби. Члени сім’ї такого працівника, його батьки та утриманці користуються усіма правами та гарантіями,  передбаченими законодавством України", - йдеться у відповідному документі.

Згідно із законопроєктом, держава забезпечує страхові виплати медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров'я у разі встановлення групи інвалідності протягом одного календарного року, що настала внаслідок захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19), в розмірі не менше ніж 300 прожиткових мінімумів.

Страхова виплата призначається і виплачується працівникові протягом одного місяця з дня виникнення права на неї. Розмір і порядок здійснення таких виплат визначає уряд.

У разі смерті працівника – у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму - виплачується разово та в рівних частинах членам сім’ї, батькам та утриманцям померлого працівника протягом одного місяця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, коронавірус, Надзвичайні події, Лікарі
В тему