«Ресторанний бізнес в Україні – для камікадзе зі «сталевими яйцями», - директор «Чевермето»
В Україні карантин через світову пандемію коронавірусу продовжили до 22 травня. Проте з 11 травня обіцяють деякі послаблення, зокрема, для ресторанів.
Проте «той формат, який на сьогодні нам пропонує МОЗ після ослаблення карантину, не дає змоги повноцінно запрацювати не тільки нам, а багатьом нашим колегам –рестораторам», - впевнений директор мережі ресторанів болгарської кухні «Чевермето» Володимир Якимчук.
Чому «Чевермето» поки що працюватиме лише на доставку - він розповів у Facebook.
«На сьогоднішній день майже весь персонал (окрім невеликої частки нашої Великої сім’ї 3-6 працівників), як ті бджілки, працюють, щоб Ви могли скоштувати ваші улюблені страви, які ми Вам доставляємо.
А велика решта яка «залишається в дома» та «спасає Світ». А це немало-небагато 100-120 першокласних працівників, які готові працювати на 200% віддачі, проте змушені сидіти вдома, теоретично без можливості забезпечувати фінансово свої сім’ї.
Той формат, який на сьогодні нам пропонує МОЗ після ослаблення карантину, не дає змоги повноцінно запрацювати нашій мережі. Та не тільки нам, а багатьом нашим колегам-рестораторам.
Мій товариш та колега «по цеху» Роман Хорзов чітко описав певну кількість ситуацій, які нам не дають змогу «дихати на повні груди»
Доповнювати можна безкінечно - чому такий формат не є адекватним рішенням, як мінімум, для рестораторів. По-простому – це брєєєєєД...
Обговоривши та обдумавши те, що нам пропонують, ми з власником та командою прийняли рішення:
- Працюємо на доставку і надалі.
- Чекаємо повноцінного виходу з карантину.
- Ніхто не прийде на терасу при температурі повітря 9-13 градусів.
- 2 людини за столиком ( романтична вечеря з коробочками з їжею та самообслуговуванням) - недоцільно.
Продовжувати цей список не бачу змісту...
P.S. Особисто я пишу пости дуже рідко, чесно кажучи, ДІСТАЛО!!!!!
Шкода Персоналу(
Тому що немає можливості та змоги в цій ситуації їх забезпечити можливістю заробляти та прокормити сім’ї.
Люди на взводі(
Але у нас в Україні ресторанний бізнес - якщо так можна назвати.... для людей, які мають «стальні яйця» або трішки не з повна розуму.... свого роду «камікадзе - «люди, готові до самопожертви» заради власної справи та не завжди заради прямої фінансової вигоди... а для Нашого Дорогого та Вибагливого ГОСТЯ!
Таких не багато, але я особисто підтримую їх.
Любіть свою роботу і надіємось, колись нам повернеться )))) або Ні)», - йдеться у дописі.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.