5 Травня 2020
Новини

У Офісі генпрокурора можуть почати екстрадицію Януковича

У Офісі генпрокурора можуть почати екстрадицію Януковича

Рішення суду про заочний арешт експрезидента України Віктора Януковича дає можливість розпочати процедуру екстрадиції.

Про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Вказане рішення суду надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно В. Януковича процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia)", - йдеться у повідомленні.

4 травня Печерський районний суд Києва обрав Януковичу запобіжний захід у виді тримання під вартою у кримінальному провадженні від 07 листопада 2017 року за фактом захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України).

Це провадження стосується обставин захоплення Януковичем в період вересня – жовтня 2010 року державної влади "шляхом вчинення дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу його владних повноважень, як президента України".

В прокуратурі вказують, що владні повноваження відносилися до повноважень законодавчої та виконавчої влади, унаслідок повернення в неконституційний спосіб дії Конституції України від 28 червня 1996 року, до якої Законом України "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року №2222-IV були внесені зміни.

Нагадаємо, у січні 2019 року Януковича засудили до 13 років тюрми. Вирок ще не набув чинності, оскільки оскаржується захистом Януковича. У вересні адвокати президента-втікача Віктора Януковича заявили, що працюють над тим, щоб він міг повернутися з Росії в Україну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор янукович, прокуратура, Україна
В тему