5 Травня 2020
Новини

У Луцьку перші кошти на доплати медикам були виділені ще до початку карантину

У Луцьку перші кошти на доплати медикам були виділені ще до початку карантину

В Україні майже два місяці тому був запроваджений карантин через світову пандемію коронавірусу. Відтак уряд обіцяв доплати лікарям, які працюють з COVID-19, у розмірі 300% з держбюджету. Однак ніяких доплат медики досі не отримали.

Про це говорить радник міського голови Ігор Поліщук.

«На реалізацію цієї програми доплат необхідно не більше тижня - один день на підготовку змін до бюджету, один день на голосування за їх внесення, один день на рішення Кабміну та кілька днів на детальні інструкції відповідних міністерств.

Неспроможність уряду в розумні строки вирішити питання з доплатами до мізерних зарплат лікарям, які протистоять коронавірусу та знаходяться в зоні ризику демонструє необхідність радикального оновлення принципів та механізмів роботи державного апарату та системи роботи уряду.

Якби пандемія у нас розвивалась не помірно, а радикально - за сценарієм Італії або Іспанії наслідки непрофесійності уряду та неспроможності прийняти й реалізувати важливі рішення в розумний строк були б катастрофічними.

В той час, коли уряд не може вирішити питання з доплатами майже за два місяці, місцеве самоврядування в Україні показує приклад оперативності та вирішує це питання за кілька днів.

Так, перші кошти на доплати медикам міських лікувальних закладів, які працюють з COVID-19 Луцькою міською радою були виділені за кілька днів від початку карантину - 16 березня на найближчій позачерговій сесії, а керівництво лікувальних закладів фактично одразу приступило до їх використання.

Думаю, центральній владі варто не боротися з місцевим самоврядуванням, а треба переймати принципи роботи та практики прийняття та реалізації рішень», - акцентує радник міського голови.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, луцька міська рада, ігор поліщук, медицина, фінанси, коронавірус
В тему