4 Травня 2020
Новини

У київському онкодиспансері пацієнтка захворіла на коронавірус

У київському онкодиспансері пацієнтка захворіла на коронавірус

У Київському обласному онкодиспансері пацієнтка заразилася коронавірусом, тому планову госпіталізацію в медустанову обмежили.

Про це заявив заступник директора диспансеру Валерій Костіков, пише ТСН.

"Була пацієнтка минулого тижня, після додаткового обстеження у неї був позитивний тест на COVID-19. Її переведено до спеціалізованого медзакладу в Київській області для подальшого лікування", - розповів він.

За словами Костікова, пацієнтка від самого початку не мала ознак коронавірусу, були ознаки ускладнення після хіміотерапії. Проте під час детального обстеження виявили рентгенологічні ознаки ураження легень, типові для COVID-19, потім було проведено ПЛР-тестування.

Також заступник директора диспансеру повідомив, що в медзакладі провели тестування на коронавірус всіх контактних осіб - співробітників і пацієнтів, які були в найближчому оточенні цієї пацієнтки.

"Ми очікуємо на результати, які мають бути в середу, обмежили планову госпіталізацію до їх отримання. Серед медиків хворих наразі немає, є інфіковані чи ні - покаже тест. Обмежено планові госпіталізації на хірургічне лікування. Тривають хіміотерапія, променева терапія, лікування гематологічних пацієнтів. Диспансер працює у штатному режимі", - додав він.

Окремо Костіков запевнив, що після закінчення лікування коронавірусу в спеціалізованій клініці пацієнтка повернеться до диспансеру для подальшого лікування онкозахворювання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, онкологія, лікарня, коронавірус
В тему