4 Травня 2020
Новини

Волинський депутат очолив Центр серця і судин у лікарні Львова

Волинський депутат очолив Центр серця і судин у лікарні Львова

Судинний хірург Ковельського МТМО та депутат Волинської облради Олександр Голуб очолив Центр хірургії серця та судин Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це повідомили на сторінці медзакладу у Facebook.

«Ми відкриваємо його, аби кожен наш пацієнт мав змогу отримати ширший спектр якісних медичних послуг.

Що це означає, розкажемо на одному конкретному прикладі, що стався днями: серце пацієнта зупинилося на порозі операційної. Таке могло трапитися вдома чи на роботі. Це була невідкладна операція – після першого інфаркту 52-річному чоловікові загрожував другий. Просвіт судин на 95% був звужений бляшками.

Дефібриляція, непрямий масаж серця. Чоловіка реанімують, а потім – оперують. Кардіохірурги беруть сегменти судин з ноги та артерії в грудях, і з їхньою допомогою спрямовують кров поза враженими місцями, аби та циркулювала без перешкод. І роблять вони це на працюючому серці! Без використання апарату штучного кровообігу. Це дуже складно, але в тій ситуації – необхідно, адже були підозри, що якась із артерій уже була перекрита тромбом.

Ми створили Центр, аби такі та ще багато інших складних операцій стали доступними кожному львів’янину та жителю області», – йдеться в дописі.

Центр серця і судин очолив кардіохірург Олександр Голуб, медичний директором з анестезіологічної роботи став Іван Місків. У структурі Центру одразу чотири відділення: судинної хірургії на чолі з Андрієм Меленем, інтервенційної радіології – Віктором Сало, кардіохірургії та трансплантації серця – Романом Домашичем, а також кардіологічне відділення з реперфузійним центром очолив Василь Процько.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, депутати, лікарня, львів
В тему