4 Травня 2020
Новини

Які українці зможуть перетнути українсько-польський кордон до закінчення карантину

Які українці зможуть перетнути українсько-польський кордон до закінчення карантину

В Польщі уряд не дав дозвіл на перетин кордону – обмеження на в’їзд іноземців діятиме до 13 травня. Відтак лише деякі категорії українців зможуть до закінчення карантину перетнути українсько-польський кордон. Відтак діють лише  два пункти пропуску – Ягодин-Дорогуськ та Краківець-Корчова.

Про це повідомляє Главком з посиланням на прикордонну службу Польщі.

«Прикордонний контроль на внутрішньому кордоні продовжено до 13 травня цього року. Кордон з Німеччиною, Чехією, Словаччиною та Литвою можна перетинати лише у визначених місцях. Контроль триватиме в морських портах та аеропортах. Обмеження щодо в’їзду іноземців до Польщі також зберігаються», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, українсько-польський кордон можна перетнути лише у двох пунктах пропуску – Ягодин-Дорогуськ та Краківець-Корчова.

Польські прикордонники також нагадали перелік осіб, які можуть в’їхати на територію Польщі, попри обмеження. Це іноземці, які мають карту поляка, які мають право постійного або тимчасового проживання на території Польщі, мають дозвіл на роботу, а також водії вантажівок, які перевозять товари транзитом, або перевозять пасажирів.

У прикордонній службі Польщі повідомили і про певні пом’якшення з 4 травня, однак вони не стосуються українсько-польського кордону, а лише внутрішніх кордонів з країнами ЄС. Для певних категорій осіб після перетину кордону скасовують обов’язковий карантин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, польща, українці у польщі, прикордонники, заробітчани
В тему