2 Травня 2020
Новини

У «Слузі народу» не розглядають варіанту перенесення місцевих виборів

У «Слузі народу» не розглядають варіанту перенесення місцевих виборів

У фракції "Слуга народу" не розглядають варіанту перенесення місцевих виборів.

Таку заяву зробив заступник голови комітету Верховної ради з питань організації державної влади, народний депутат Олександр Качура, повідомляє "РБК-Україна".

При цьому він додав, що чимало експертів та членів інших фракцій повідомляли про те, що місцеві вибори вже не відбудуться.

Нардеп наголосив, що одним з варіантів перенесення виборів є зміна законодавства, оскільки дата їх проведення чітко визначена в Конституції. При цьому, народним депутатам доведеться провести два читання змін в основний закон і отримати висновок Конституційного суду.

Іншим варіантом є запровадження надзвичайного стану. 

Качура наголошує, що жоден з цих варіантів не розглядають.

Він також додав, що можливо місцеві вибори стануть першими, коли кандидати не проводитимуть повноцінних зустрічей з виборцями.

Треба готуватися до того, що ці вибори будуть першими виборами, коли не буде повноцінних зустрічей з кандидатами, в дворах, на масових зборах. Це у випадку, якщо пандемія коронавірусу розповсюджуватиметьсяся по Україні, – наголосив Качура.

Місцеві вибори в Україні повинні відбутись 25 жовтня 2020 року. На них обиратимуть голів та депутатів рад більшості населених пунктів України, а також членів обласних рад. Участь зможуть взяти лише ті населені пункти, які сформували органи місцевого самоврядування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вибори, Україна, слуга народу
В тему