28 Квітня 2020
Новини

Профільний комітет Ради підтримав законопроєкт, що дозволить звільнити Ситника

Профільний комітет Ради підтримав законопроєкт, що дозволить звільнити Ситника
Комітет ВРУ з питань правоохоронної діяльності підтримав законопроєкт, який дозволить звільнити директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це інформують на сайті ЦПК.

Члени правоохоронного комітету 20 голосами рекомендували Верховній Раді голосувати за законопроєкт.

Законопроєктом пропонується звільняти директора НАБУ за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

У ЦПК зазначають, якщо депутати ухвалять цей законопроєкт, Україна може залишитися без фінансової підтримки Міжнародного валютного фонду.

Стверджують, що проєкт підриває засади незалежності НАБУ та його керівника, що було однією з вимог МВФ для надання фінансової допомоги Україні.

Проти законопроєкту Гончаренка виступили депутати від фракції "Голос", які подали 13 альтернативних законопроєктів. Вони вважають, що проєкт Гончаренка політичний і спрямований на переслідування Ситника в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.

Крім того, у ЦПК повідомляють, що звільнити чинного директора НАБУ за адміністративне правопорушення неможливо, згідно із чинним законом. Водночас, законопроєктом Гончаренка пропонується звільнити Ситника заднім числом, а це — порушення Конституції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: набу, звільнення, вру
В тему

Останні матеріали