29 Квітня 2020
Новини

День народження-2020 на карантині: як святкували головний день у році лучани

День народження-2020 на карантині: як святкували головний день у році лучани

В Україні триває карантин із жорсткими обмеженнями. Люди перебувають вдома, а коли виходять на вулицю, то намагаються дотримуватись соціальної дистанції, захищають себе масками та рукавичками. Торгівельні центри та більшість магазинів закриті. Це, напевно, зовсім не та атмосфера, яку очікували березневі та квітневі іменинники.

Проте навіть в умовах карантину можна круто відзначити свій головний день у році.

Відтак ми запитали у іменинників Луцька, як минули їхнї святкові вечірки:

  1. Святкували вдома на самоті чи з родиною, чи запрошували когось на домашню вечірку?
  2. Святковий стіл: замовляли доставку продуктів чи готових страв, чи все готували власноруч?
  3. Як розважалися на святі: включали улюблену музику і танцювали, чи влаштували домашній кінозал, чи просто бавились різними коктейлями, влаштовуючи відео-конференцію з друзями?
  4. Любите, коли Вас вітають за допомогою соцмереж, у месенджері, Вайбері, Телеграмі? Чи не вважаєте такі вітання повноцінними і щирими, і чекаєте на дзвінки від друзів та близьких?
  5. Що побажали самі собі у цей день народження?

Відомий футбольний та футзальний рефері,  ідейний натхненник та автор проекту «Льонька ЛВ» Леонід Літвінчук святкував день народження вдома.

  1. Я вже солідну цифру відмічав, тому не хотів когось бачити. Мені вистачило на дні народження присутності дружини і дитини. Загалом, навіть трішки радий,  що мої іменини якраз під час карантину, була офіційна відмазка нікого не запрошувати ))
  2. Зараз важко щось замовляти купувати, оскільки на карантині ніхто зарплати не платить. А  комуналку і т.д. ніхто не відміняв. Тому завдяки ютубу надивився декілька рецептів, я б їх назвав студентськими, оскільки складові були «те, що під руку попало». Однак мушу зауважити, що якби не дружина, то взагалі б їли  недопечену картоплю з салом.
  3. Щодо розваг, то одне моє приготування їжі – то був окремий квест.  А так нічого особливого, сиділи за столом, їли, жартували. Потім вийшли на двір, фотографувались.
  4. Мене, якщо чесно, бісять ті моменти, коли у соцмережах засипають стандартними картинками.  Та невже так важко написати 5 слів від себе!? Тому я не люблю такі вітання. Цього року з товаришем по вайберу спілкувались, випивали, оце було прикольно, відчуття ніби він поруч.  Я надаю перевагу дзвінкам, але не заученим привітання з Інтернету, а власним словам від душі.
  5. Здоров'я, терпіння й доробити задумане... Цього року стоїть завдання зробити паркан, я в процесі, вже змурував півтора стовпчика.

Співзасновнику івент-агентства з організації свят «Кулька-Булька» Віталію Поліщуку незвично не те, що святкувати день народження під час карантину, а й взагалі перебувати вдома довгий час.

  1. Мені пощастило, що я живу з дружиною, тому у будь-якому разі нас на святі було б двоє. Варіант запрошувати друзів навіть не розглядав, адже зараз треба бути обачним. Навіть, якщо ми не в зоні ризику, то є рідні люди, які в разі чого можуть заразитися й вже не так просто перенести хворобу. Проте цьогоріч не був на Великдень в батьків, тож вирішив поєднати два свята. Тим більше, що маю традицію їх вітати у свій день народження, адже в тому, що я народився, якраз їх заслуга, а не моя.
  2. Все готували самі. Навіть вперше зробили домашню піцу. Зважаючи на кількість людей, то приготування багато часу не зайняли. Тим більше, зараз є можливість експериментувати з рецептами, адже карантин. На додаток, вперше отримав аж два домашні торти, від своєї мами й мами дружини.
  3. З самого ранку ввімкнув свою велику колонку. Бо уявіть собі, як людині, котра робить свято і двіж, другий місяць сидіти тихо. Вирішив, хай і сусіди дізнаються про мої музичні смаки (вважаю, що непогані  ). А так день пройшов за спілкуванням з близькими. 
  4. Я дуже люблю робити сюрпризи, але не дуже, коли їх влаштовують мені. Такий от парадокс. Бо ж ми в #КулькаБулька постійно їх робимо, а це як чоботар без чобіт чи що. Іншими словами, коли сам постійно влаштовуєш свято, уже не можеш спокійно сприймати щось, що не контролюєш. Тому цього року обійшлися без цього. Звісно, хотілося б зібрати найближчих людей і розділити з ними свято. Думаю, ми надолужимо після карантину. А ще цього року мав аномально велику кількість вітань саме в месенджерах.
  5. І собі, і всім, хто зараз святкує, побажав би здоров'я. Бо зараз це - головне. Щасливими ми можемо самі себе зробити, якісь матеріальні блага - заробляться, але усе це при умові, що ми будемо здорові.

Прессекретарка центру «Агапе» Галина Цимбал-Ковбаса під час карантину проходить онлайн курс, пов'язаний роботою, поліпшує німецьку завдяки курсам від СНУ, почала вивчати іспанську. Також планує вивчити на онлайн курсах танець живота.

  1. Впродовж останніх кількох років день народження не святкувала. Просто не було особливого настрою та бажання для цього. Тільки з колегами символічно піцу/канапки їли, кави випили та й усе. Тому цього року, як і в попередні, разом із найріднішими з'їли смачненьке і гарно поспілкувались! А торт із колегами - вже після карантину!
  2. Готувала саменька. Бо це те, що дуже люблю робити.
  3. Хотіла спекти торт і розвезти по шматку друзям із інвалідністю... Щоб вони разом трішки «побували» на моєму святі. Але оскільки власного транспорту не маємо, не вдалося це зробити. Домашній кінозал - теж варіант!
  4. Люблю будь-які привітання. Головне, щоб вони були щирими. А це завжди відчувається, чи вони надіслані через месенджер/вайбер, чи висловлені особисто.
  5. В першу чергу бажаю, аби карантин скоріше закінчився! А ще цього року бажаю собі відвідати Кубу! Ну, і ще кілька країн Північної та Південної Америки! Таки провести Третій Осінній Бал для дітей та молоді з інвалідністю!  І щоб той крутезний проект по роботі, який відклався через карантин на невизначений час, вдалося реалізувати з іще більшою потужністю!

Помічник народного депутата України Орест Маховський навіть під час карантину займається благодійною діяльністю. Ось нещодавно разом з нардепом України Іриною Констанкевич та виконавчим директором БФ «Серце в долонях» Олександром Кізімом  передав у відділення анестезіології та інтенсивної терапії і хірургічні відділення Волинської обласної дитячої клінічної лікарні обладнання для надання невідкладної реанімаційної та хірургічної допомоги хворим дітям.

  1. Вдома з родиною.
  2. Готуємо завжди власноруч, особливо в час карантину!
  3. Скайп виручає, поспілкуюся з рідними та друзями онлайн. Звичайно, емоції «через екран» не ті, але все ж краще, ніж по телефону.
  4. Особисте спілкування звичайно не заміниш нічим, але ж треба виходити з ситуації - телефон та соцмережі теж нормально.
  5. Побажаю усім нам міцного здоров'я і якнайшвидше вийти у звичайний режим роботи та відпочинку! Люди втомилися від карантину!

Доктор економічних наук Луцького НТУ Тарас Божидарник любить на свій день народження, за його словами, «втікати в гори, до лісу чи за кордон».

  1. На самоті, сподіваюсь, що карантин не затягнеться, бо люблю сім’ю, шаную друзів, потребую спілкування. Запрошувати нікого не буду, бо карантин. Та й як правило не святкую, а втікаю часом в гори, до лісу чи за кордон ( нині це реально).
  2. Доставку продуктів не практикую, не люблю «кота в мішку». Звик сам обирати продукти, при можливості ретельно оглянути, спробувати, понюхати, торкнутися тощо. Готувати люблю, і близькі кажуть, що вмію. Тому традиційно м’ясо, риба, гріль, гарніри та салати зроблю при потребі легко та з задоволенням.
  3. Щодо розваг, то надто я консервативний. Більш тішуся співу птахів у лісі чи/та на озері, ніж дискотекам. Шумні вечірки чи голосна важка музика, то не моє, хоча танцювати люблю. Часом переглядаю та пощу в фейсбуці старі фото
  4. Звісно, якщо вітання від щирих та позитивних людей, то вони тішать і гріють душу. Особливо, коли це давні знайомі, яким від тебе не треба якихось корисних вигод, приємно, коли вітають колишні студенти чи колеги, які з вдячністю згадують за мотивацію, поштовх, трамплін, допомогу, тощо. Звісно, що телефон з 7. 00 до 23.00 гарячий, отримую море смс та інших вітань через повідомлення.
  5. Що собі побажати? Я вдячний Богу, батькам та сім’ї за те, що маю! Аби не погіршало. Звісно трохи фарту не завадило б! Головне – це здоров’я особисте та близьких, хочеться, щоб був мир, радість, достаток і світле майбутнє.

Професійний масажист та психолог Тетяна Кобак уперше за останні роки в свій день народження не чекала ніяких подарунків. За її словами, коли закінчиться карантин, вона б хотіла лише одного – щоб вистачало часу при першому ж бажанні вдосталь бачитися з близькими, друзями і не поспішати. І щоб час не мчався так швидко.

  1. Святкувала вдома з родиною.
  2. Готувала все власноруч за допомогою бабусі. Самостійно спечений торт (чого не робила вже давно за браком часу) та салют на ньому справив неперевершене враження.
  3. Під час святкування нам не прийшлося додатково придумувати чим себе зайняти аби підняти настрій. Карантин змусив бачитися надто рідко, тому ми активно обговорювали сьогоднішні події, ділилися думками, переживаннями. А ще досить весело згадувати різні комічні ситуації з життя кожного з нас. Це було щось!
  4. Я завжди надаю перевагу особистим привітанням або ж телефонним дзвінкам.
  5. Здійснення найзаповітніших мрій та терпіння!

Отож, теперішній період –  це привід  весело провести день народження вдома на карантині. А ще вийти із зони комфорту, аби після закінчення карантину з головою поринути у нові враження, карколомні подорожі, та радіти найменшим щасливим  миттєвостям нашого життя!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, свято, день народження, карантин, коронавірус
В тему

Останні матеріали