27 Квітня 2020
Новини

У Луцьку завдяки гаджету двері можна відкривати зап’ястям, а не долонею

У Луцьку завдяки гаджету двері можна  відкривати зап’ястям, а не долонею

У Луцьку, в Луцькому національному  технічному  університеті, на кафедрі матеріалознавства виготовили 3D-друком гаджет для відкривання вхідних дверей зап’ястям, а не долонею.

Тепер науковці готові включитися у боротьбу з COVID-19 та за запитом надрукувати безкоштовно такі ручки для соціальних об’єктів міста, інформує кафедра матеріалознавства Луцького НТУ.

За словами завідувача кафедри матеріалознавства Миколи Мельничука, задум був реалізований силами студента-магістранта та асистента кафедри.

«Я лише ідейний натхненник, все решта це - робота команди. Ідея не наша, я її побачив у наших колег з Бельгійської компанії Materialise у Льовені і запропонував колегам реалізувати у нас. Студент магістр та за сумісництвом лаборант Роман Остапчук під керівництвом асистента Сергія Куцика зняли розміри та спроектували у SolidWork ЗD модель та виготовили на нашому 3D принтері. Сьогодні встановили на двері експериментальний зразок, за результатами експлуатації побачили, що геометрію необхідно трошки покращити для більшої жорсткості і ми готові за потреби надрукувати скільки необхідно, щоб додатково убезпечити наших колег та студентів. До того ж, дуже вчасно було закуплено за кошти університету пластик для 3D принтера, який ми замовляли раніше. Тому, кафедра готова включитися у боротьбу з COVID-19 та за запитом надрукувати безкоштовно такі ручки для соціальних об’єктів міста, лікарень, шкіл і тп», - розповідає завідувач.

Після вдалого експерименту, науковці готові за запитом надрукувати такі ручки безкоштовно для соціальних об’єктів міста, задля боротьби з COVID-19.

Зауважують, що університет зараз на карантині, але життя триває і до закладу освіти періодично є потреба заходити співробітникам, які слідкують за інфраструктурою, адміністрації, відвідувачам за довідками і тп.

«Ми розуміємо, що нам жити з цією загрозою ще не один місяць. Якщо наша робота допоможе захисти хоч одну людину, то це велика перемога», - йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, коронавірус, технології
В тему