23 Квітня 2020
Новини

В Україні власника холдингу провайдерів підозрюють у державній зраді

В Україні власника холдингу провайдерів підозрюють у державній зраді

В Україні власника одного з найбільших провайдерів підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України було вручено власнику і юристу однієї з найбільших українських холдингових компаній-провайдерів.

Слідство встановило, що власник компанії, за попередньою змовою з юристом і при пособництві громадянина Росії, діючи в інтересах ФСБ РФ, під'єднали телекомунікаційні мережі провайдера до системи, що здійснює моніторинг і зберігання конфіденційних даних користувачів на території окупованого Криму.

Також провайдер надав доступ до апаратно-програмного комплексу Ревізор, призначеного для блокування доступу до сайтів, перелік яких визначено Роскомнадзором, в тому числі українських офіційних державних ресурсів.

Дане обладнання надавало можливість ФСБ РФ отримувати доступ до змісту спілкування абонентів на території окупованого Криму, відомостей щодо їх місцезнаходження та обсягу отриманих послуг. Ця інформація в подальшому використовувалася для переслідування жителів півострова і протидії діяльності українських правоохоронних та інших державних органів.

Також це блокувало отримання громадянами в окупованому Криму об'єктивної інформації про ситуацію в Україні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, інтернет, кримінал, прокуратура
В тему