22 Квітня 2020
Новини

Луцьк потерпає від аномальної засухи

Луцьк потерпає від аномальної засухи
Фото ілюстративне

У Луцьку другий місяць майже відсутні опади, критично обміліла річка Стир та інші водойми.

Про це на сторінці в Facebook написав перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Наразі особливу увагу спрямовуємо на захист довкілля від забруднення і шкідливих випарів, посилене очищення стічних вод, вживання ряду екологічних заходів, а також раціональне використання води.

"Кожен із нас несе відповідальність за стан екології! Всі мешканці Луцька причетні до зростання кількості стічних вод. Збудовані за радянських часів, очисні споруди в Липлянах не були розраховані на таку якість стоків, які щоденно потрапляють з усього міста та 15-ти ближніх сіл на очисні в Липляни. Та навіть при постійному зростанні кількості стоків підприємство «Луцькводоканал» вживає всіх необхідних заходів, щоб забезпечити якісну очистку стічних вод", - йдеться у повідомленні.

У дописі зазначають, що за фінансової підтримки Луцької міської ради КП «Луцькводоканал» встановило системи додаткового знезараження стічних вод на КНС №2 і 4, які поліпшують якість стоків та мінімізують їх шкідливий вплив. Вже провели тендерні процедури для закупівлі реагентів, які будуть знезаражувати воду на етапі транспортування. Також розробили проєкт та уклали договір на монтування додаткової системи знезараження на виході з очисних споруд. Закінчуються роботи по модернізації біологічної очистки стоків.

"Усі потужності підприємства «Луцькводоканал», до складу яких входить 122 джерела викидів, працюють у повній відповідності з установленими нормами експлуатації. Про це свідчать дозвільні документи на усі джерела викидів, які підприємство розробляло упродовж пів року протягом 2019-2020 років. Дозвільні документи підтверджують проведення необхідних лабораторних досліджень усіма відповідальними державними органами.

Перша в Україні система озонування, яка знищує всі можливі віруси, знезаражує та очищує від неприємних запахів повітря, була встановлена у 2019 році на базі каналізаційно-насосної станції №2 підприємства «Луцькводоканал». Наразі КП «Луцькводоканал» уклало контракти для придбання ще однієї такої системи та для її встановлення на одній із КНС, щоб мінімізувати будь-які шкідливі викиди, які утворюються при перекачуванні стоків", - пише Недопад.

У дописі зазначають, що наразі КП «Луцькводоканал» здійснює утилізацію небезпечних відходів через спеціалізовані компанії, а отже веде постійну роботу для захисту довкілля від шкідливих викидів.

Фахівці підприємства «Луцькводоканал» спільно із відділом екології Луцької міської ради щоденно працюють над виявленням порушників, що забруднюють довкілля і наносять шкоду екології.

"Як свідчить практика, проблеми часто створюються окремими недобросовісними суб’єктами, людьми, які, нехтуючи елементарними правилами, подекуди створюють колосальні проблеми для багатьох. Тому питання екології в цілому – це питання кожної людини зокрема. Звертаємо увагу громадськості на необхідності співпраці та оперативного реагування щодо будь-яких порушень, які можуть призводити до виникнення неприємних запахів та погіршення екологічного стану в обласному центрі та навколишніх ОТГ", - додає Григорій Недопад.

При виявленні порушень, що можуть спричинити поширення смороду чи шкодять екологічній ситуації в місті, телефонуйте на гарячу лінію «Групи швидкого реагування» Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради за номерами 067 00 00 679 та 066 102 1 102.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, погода
В тему