21 Квітня 2020
Новини

У гуртожитку під Києвом - 37 хворих на COVID-19, дві людини померли

У гуртожитку під Києвом - 37 хворих на COVID-19, дві людини померли

В одному з гуртожитків міста Вишневе, що під Києвом, люди масово захворіли на коронавірус.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив т.в.о. голови Київської ОДА Василь Володін, - пише ТСН.

"Маємо надзвичайний випадок масового захворювання на коронавірус в одному з гуртожитків міста Вишневе. Він перебуває у приватній власності. За попередніми оцінками, там мешкає понад 300 людей. Точну кількість мешканців наразі з’ясовують правоохоронці та місцева влада. На цю мить виявлено в осередку 37 хворих, зокрема діти. Є двоє людей померлих", - розповів він.

За словами Володіна, наразі медики всім без винятку мешканцям гуртожитку роблять ПЛР-тести, а самому гуртожитку запроваджено стан особливого пересування.

"Місцева влада організовує доставку харчів, ліків та засобів особистої гігієни до гуртожитку. Вже налагоджено взаємодію та реагування між мешканцями гуртожитку, міською лікарнею, службою екстреної допомоги та Києво-Святошинською районною лікарнею", - додав він.

Окремо Володін зазначив, що у районній лікарні вже додатково вивільнили відділення на 65 місць для приймання хворих на коронавірус з гуртожитку, якщо виникне нагальна потреба.

"Остаточну інформацію про розміри захворювань у цьому осередку матимемо завтра на вечір. Також готуються відповідні документи і рішення для визначення на базі цього гуртожитку відповідного ізолятора, як це передбачено рішеннями Кабміну", - резюмував він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, коронавірус, смерть, Надзвичайні події
В тему