14 Квітня 2020
Новини

У Луцьку на 40 перехрестях відремонтують світлофори

У Луцьку на 40 перехрестях відремонтують світлофори

У Луцьку за кошти Європейського Союзу проводиться капітальний ремонт світлофорів на 40 перехрестях та пішохідних переходах міста.

Проєкт “Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма та Луцька” реалізовується в рамках програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна”, - пише перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Проєкт реалізується виконавчим комітетом Луцької міської ради в партнерстві з Адміністрацією міста Хелм.

Як зазначається у дописі, за декілька останніх місяців комунальне підприємство "Луцьксвітло" провело ремонт на десяти локаціях міста.

"При цьому було замінено застарілі та частково непрацюючі світлофори на більш сучасні, енергоефективні з LED-підсвіткою. Жителі Луцька позитивно сприймають нововведення, адже нові прилади є значно яскравішими за колишні та мають вмонтований відлік часу, а деякі і звукові сигнали для людей із вадами зору. Загальна вартість робіт з капітального ремонту світлофорних об'єктів — 11 889 986,10 грн, з яких 216 644 євро — це кошти ЄС, решту профінансовано з міського бюджету", - йдеться у повідомленні.

Працює над реалізацією проєкту Управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Луцької міської ради.

"Докладаємо максимум зусиль, щоб залучати європейські інвестиції та грантові кошти на реалізацію ряду міжнародних проєктів у нашому місті. А за результатом, який бачать і використовують лучани, часто стоїть малопомітна і кропітка робота, тривала у часі, яка вимагає чіткості та максимальної звітності перед європейськими партнерами. Тому кожен такий міжнародний проєкт – це великий плюс для усього міста, що формує позитивний імідж Луцька на міжнародній арені, посилює інвестиційну привабливість і значно поліпшує благоустрій обласного центру, при цьому економлячи бюджетні кошти", - додає Григорій Недопад.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, євросоюз
В тему