14 Квітня 2020
Новини

«Подякуйте Путіну – отримаєте 200 євро», - пропонують росіяни італійцям

«Подякуйте Путіну – отримаєте 200 євро», - пропонують росіяни італійцям

В Італії росіяни, які зараз переїхали в цю країну, закликають італійців стати героями подячного ролику, в якому будуть звучати слова подяки Росії та Путіну за надану гуманітарну допомогу. Участь у такому ролику не безкоштовна – італійцям обіцяють оплату у розмірі 200 євро, пише ІА Волинські новини з посиланням на  La Repubblica.

За хороший відгук про гуманітарну допомогу пропонують грошову винагороду в розмірі 200 євро. Такі пропозиції жителям Італії надходять в Whatsapp.

За даними видання, росіянам потрібні 15 італійців, які «скажуть щось хороше про російську гуманітарну допомогу».

«Краще відео або пост з фотографіями, але за відео вони платять 200 євро, за пост дають менше», — наводять журналісти текст повідомлення, яке отримав один з жителів країни.

Як пише видання, відео з похвалою російської влади пропонують розмістити в Twitter, Facebook або Instagram.

Журналістам вдалося знайти дівчину, яка опублікувала в TikTok короткий ролик з подяками за російську гуманітарну допомогу. За її словами, зняти подібне відео її попросив друг, якому за нього заплатили 20 євро.

У посольстві Росії в Римі стверджують, що нічого не знають про пропозиції італійцям знімати відео за гроші і їм «не потрібно визнання в такій формі».

«Кожен день ми отримуємо сотні дзвінків, листів і коментарів зі словами щирої вдячності від простих громадян, керівників міст й регіонів, політиків, підприємців», — заявили в посольстві.

На думку дипломатичного відомства, подібні пропозиції - це шахрайство.

Нагадаємо, що після того як в березні Росія направила в Італію гуманітарну допомогу, військових медиків та обладнання для боротьби з коронавірусом, прокремлівські блогери та ЗМІ почали активно використовувати цю операцію для пропаганди. Зокрема, в соцмережах без вказівки подробиць походження відео, опубліковали ролик з чоловіком, який змінює прапор Євросоюзу на прапор Росії, а потім показує папір з написом: «Спасибі, Росія! Спасибі, Путін».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, росія, італія, допомога
В тему