11 Квітня 2020
Новини

Рецепт паски «Панетоне» від мами відомого шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво

Рецепт паски «Панетоне» від мами відомого шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво

Напередодні величного свята Великодня відомий український шеф-кухар, суддя проекту МастерШеф Україна, Ектор Хіменес-Браво запропонував легкий рецепт паски «Панетоне», яку готує  його мама.

«Щоб приготувати щось нове та просте на Великдень - презентую вам рецепт моєї мами, дуже легкий рецепт м’якої та ніжної паски “Панетоне”, яка прикрасить ваш стіл та буде відрізнятись від всіх інших пасок.  М’яка, ніжна, з шоколадом та фруктами.

Інгредієнти:

  • 560 грам муки
  • 1 ст.л. сухих дріжжів
  • 110 грам білого цукру
  • 120 мл теплого молока (але не гарячого)
  • 1/2 ч.л. солі
  • цедра одного великого апельсину та одного лимону
  • 4 великих яйця
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 150 грам м’якого вершкового масла кімнатної температури
  • 75 грам золотих родзинок, мілко нарізанних
  • 75 грам сухої журавлини
  • 75 грам карамелізованих апельсинів
  • 100 грам чорного шоколаду, мілко нарізаного
  • 1 форма для панетоне або форма 20 см у діаметрі з викладеним високо пергаментом та змащена вершковим маслом.

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте духовку до 40°C і вимкніть але залиште горіти світло.
  2. Помістіть дріжджі, 1 ст.л. муки та 1 ст.л. цукру у невелику миску та змішайте, додайте тепле молоко та перемішуйте доки побачите піну (5-10 хвилин).
  3. В іншій мисці змішайте міксером всю муку що залишилась, цукор, всю цедру та сіль. Додайте яйця, суміш дріжджів та ваніль та перемішайте ретельно насадкою для тіста, поки вся мука не зникне. Закрийте плівкою і дайте відпочити у духовці 2-4 години доки тісто не виросте у три рази.
  4. Вийміть тісто та перемішайте насадкою для тіста 5 хвилин. Додавайте потроху вершкове масло поки не перемішається. Кілька разів зішкребіть тісто зі стінок. Воно повинно стати еластичним та однорідним. Додайте сухі фрукти, карамелізовані апельсини та шоколад і перемішайте ще одну хвилину.
  5. Змастіть вершковим маслом руки та дерев’яну дошку. Викладіть тісто та сформуйте кулю. Покладіть у форму для панетоне. Зробіть надрізи навхрест гострим ножем. Змастіть верх теплим молоком або теплим рідким вершковим маслом, закрийте плівкою та ще дайте відпочити у теплій духовці доки не виросте у три рази (2-3 години).
  6. Вийміть, зніміть плівку та випікайте у духовці при 175°С 45-50 хвилин та поки зубочистка не виходитиме сухою. Якщо Панетоне становитиметься коричневим зверху дуже зарано - накрийте фольгою. Охолодіть та подавайте до святкового столу!)

Якщо ви будете використовувати декілька менших форм - перевіряйте готовність через 40 хвилин.

Примітка: Якщо хочете щоб Панетоне був ідеальний - змастіть пергаментний папір вершковим маслом перед запіканням, а після того як Панетоне готовий, проткніть довгими бамбуковими паличками наскрізь, переверніть догори дриґом та дайте відпочити 30-60 хвилин.

Смачного та щасливого Великодня!»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, великдень, кухня, Таблоїд
В тему