11 Квітня 2020
Новини

У Луцьку помер хворий на коронавірус 72-річний чоловік

У Луцьку помер хворий на коронавірус 72-річний чоловік

У Луцьку 11 квітня помер 72-річний житель Нововолинська, в якого був лабораторно підтверджений коронавірус.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив очільник департаменту охорони здоров’я Волинські ОДА Ігор Ващенюк.

Зі слів Ігоря Ващенюка, в чоловіка була пневмонія, а також супутні захворювання.

Нагадаємо, що днями у Нововолинській міськраді зібрали засідання, щоб обговорити ситуацію із коронавірусом в місті. На той момент в 72-річного чоловіка був лабораторно підтверджений COVID-19, стан хворого був важкий - про це пише БУГ.

Цей хворий 1947-го року народження відпочивав разом з друзями у санаторії в Рівненській області, потім лежав у Нововолинській лікарні у терапії, згодом потрапив у реанімацію, контактував з працівниками екстреної допомоги. Тому кількість контактів є великою, їх встановлюють.

Заступник міського голови Андрій Сторонський повідомив, що засідання скликано у зв’язку із ситуацією: «Хворий був у терапевтичному відділенні, згодом переведений в реанімаційне. Перебування його в терапевтичному відділенні зумовило багато контактів: це і медики, і бригади “швидкої”. По епідрозслідуванню визначили, що був у Рівненській області в санаторії "Червона калина" на лікуванні. Будуть розбиратися, яким чином працював цей санаторій.

З цим хворим було двоє нововолинців, вони – з підозрою. Сьогодні говорять, що загалом було 8 чоловік. Пожинаємо плоди безвідповідальності. Служби встановили коло осіб, які контактували з хворим. Ці люди будуть під постійним спостереженням».

Головний лікар НЦМЛ Віктор Мороз звернувся до жителів міста, наголосивши на дотриманні правил карантину. Також зазначив, що про те, яким чином перший нововолинець інфікувався – говорити важко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, нововолинськ, коронавірус, смерть
В тему