10 Квітня 2020
Новини

Що заборонили на Київщині через посилення карантину

Що заборонили на Київщині через посилення карантину

У Київській області ввели додаткові обмежувальні заходи через поширення коронавірусу.

Відповідне рішення було ухвалене 10 квітня на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, написала пресслужба Київської ОДА на сторінці у Facebook.

Справа в тому, що з 18 березня і до 9 квітня у Київській області було підтверджено 140 випадків COVID-19 (зокрема 10 у дітей), п'ять осіб загинуло, а епідемічна ситуація ускладнюється. Фахівці очікують піку захворюваності в області саме з 11 до 20 квітня.

Що вирішили:

  • Рекомендувати органам місцевого самоврядування Київської області обмежити пересування та перебування людей у громадських місцях у період вихідних і святкових днів (з 13:00 суботи, 11 квітня, до 6:00 понеділка,13 квітня, а також з 13:00 суботи, 18 квітня, до 6:00 понеділка, 21 квітня).

  • Посилити контроль дотримання встановлених обмежень на території населених пунктів, зокрема у парках, лісопаркових зонах та в місцях масового перебування людей.

  • Посилити контроль виконання обмежувальних заходів у культових спорудах.

  • Обмежити доступ громадян до місць поховань, дозволяти із дотриманням правил карантину: не більше двох людей та у захисних масках.

  • Поінформувати населення про адміністративну та кримінальну відповідальності за порушення протиепідемічних правил та санітарного законодавства.

  • Рекомендувати громадянам, за перших ознак респіраторної інфекції, залишатися вдома і негайно звертатися за меддопомогою за місцем обслуговування.

  • При виявленні в організованих трудових колективах хворих на коронавірус: на 14 календарних днів запроваджувати протиепідемічні обмежувальні заходи до таких суб’єктів господарювання; складати план ліквідації вогнища інфекційного захворювання щодо кожного такого суб’єкта господарювання та контролювати виконання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, коронавірус, карантин, Надзвичайні події
В тему